Количка

0 артикула

Категории

LUMINARC Франция

Дата: 2018-02-10

luminarc logoИзделията с марка Luminarc са с доказано качество и се отличават със следните характеристики: артикулите Luminarc, при производството преминават през термичен етап на обработка, което довежда до по-добра механична и термична устойчивост.

Те издържат на температура до 135°С, което позволява на един съд да бъде изваден от хладилника и директно да бъде поставен в микровълнова печка.

Всички артикули Luminarc, било то чинии от стъкло, порцелан или други, са устойчиви на съдомиялни машини. Преди да се доставят на пазара, артикулите се тестват в лабораториите на завода Arc Internatinal France.

 

Luminarc  е устойчив
Luminarc

По време на производствения процес редица прибори (чинии, купи, чаши и някои стъклени прибори) минават през специална термична обработка наречена закаляване, за да гарантират по-добра механична и термична устойчивост. 2 до 3 пъти по-силни (зависи от продукта) от повечето прибори с подобна дебелина, закалените продукти на Luminarc са способни да понесат множество удари.

„Pendulum тест - метод за изпитване на въздействието за плоско стъкло е също възможен за някои стъклени прибори: продуктът се държи на място, докато дадена маса чрез лост създава шок върху ръба...“

Luminarc закалените продукти издържат също температурни разлики от около 135 градуса, което означава, че е възможно да сложите в микровълновата печка съд за храна, който току що сте извадили от хладилника.

luminarc icon4
luminarc icon8

 

 

Устойчивост на измиване в машина
luminarc icon5

Всички продукти на френския производител Luminarc издържат на съдомиялни машини. Всички тестове направени в лабораторията на Arc International доказват, че декорациите на чиниите , а също и блясъка на стъклото могат лесно да се справят с различните атаки от съдомиялните машини или ежедневната употреба.

„Една от стаите в лабораторията за качествена квалификация е пълна с цели стени от съдомиални машини, в които продуктите са постоянно пускани за измиващи цикли.Ппри постоянно допълване с измиващ препарат, около 20 машини минават до около 10 измивания на ден с единствената цел да се провери устойчивостта при миене на стъклото.


Всъщност тестовете, които са проведени тук са доста по-силни от нормалната ежедневна употреба: причината за това е, че мръсотията защитава декорацията от агресивните препарати, което не се случва при нашите тестове. Всъщност издръжливостта на Luminarc  продуктите е често по-голяма от рекламираната.

luminarc icon7
Luminarc  е практичен - Подреждат се една върху друга без да се драскат
luminarc icon3

Всички продукти на Luminarc, които имат знака (за подреждане) са с възможност за подрежадане един в друг с цел пестене на място. Направени са от закалено стъкло, което ги прави по-устойчиви  на термични и механични шокове.

Възможно е също да слагате на куп подобни продукти на Luminarc, вертикалните купчини правят  Luminarc продуктите практични и лесни за употреба в ежедневието.

luminarc icon6
Luminarc  е хигиеничен
luminarc icon2 Повечето от продуктите на Luminarc са направени от стъкло. Това е непорест материал във всичките му форми (опал, прозрачен или оцветено стъкло) и затова не задържа никакви микроорганизми, които могат да доведат до бактериални зарази. „Предимството на стъклото е, че е не порест материал, следователно е 100% хигиеничен.“ Дори порцеланът на Luminarc  е най-малко порест от всички други керамични материали (с 1 до 2 %) шупливост.